تب خال تناسلی(هرپس سیمپلکس)

شایعترین بیماری آمیزشی در سالهای اخیر بوده است.

تب خال به صورت شایع در دو ناحیه ایجاد می شود:لب و دهان که معمولا”تیپ 1 ویروس عامل آن است و ناحیه تناسلی که معمولا” تیپ 2 ویروس آن را ایجاد می کند. ضایعات ممکن است اولیه یا راجعه باشند، در زمینه نقص ایمنی ایجاد شوند و یا این که به علت بیماری پوستی زمینه ای(معمولا”درماتیت آتوپیک)گسترده و شدید باشند.

هرپس تناسلی:عفونت  اولیه تناسلی با تیپ 2ویروس ،طیف بالینی وسیعی دارد که می تواند کاملا” بدون علامت باشد و یا اینکه ضایعات زخمی شونده شدید ایجاد کند.عفونت اولیه واقعی در بیمارانی که عفونت قبلی با ویروس هرپس تیپ 1 نداشته اند میتواند به صورت بیماری شدید سیستمیک تظاهرکند.

ضایعات تاولی گروهی واروزیون در نواحی واژن ورکتوم یا پنیس ایجاد می شود. در طی 7 تا 14 روزایجاد ضایعات جدید ادامه می یابد.ضایعات دو طرفه و قرینه و اغلب گسترده می با شند و غدد لنفاوی اینگوئینال نیز می تواند به طور دو طرفه بزرگ شده باشند.تب و علائم شبه آنفولانزا ممکن است دیده شود ولی شکایت اصلی بیمار درد واژینال و سوزش ادراراست.ضایعه اولیه در مردان سبب دردناک شدن آلت می شود ولی ممکن است التهاب مجرا و سوزش ادرار نیز ایجاد کند.

دوره بیماری معمولا”3هفته یا بیشتر طول می کشد.بیمارانی که قبلا” عفونت هرپسی تیپ 1 داشته اند عفونت اولیه خفیف تری خواهند داشت. هرپس تناسلی راجعه به طور تیپیک با علائم پیشرو به صورت سوزش یا خارش یا مورمور شدن شروع می شود.معمولا”در طی 24 ساعت بعدی به صورت وزیکولها و تاولهای حاوی مایع شفاف در می آیند و در24 تا 36 ساعت بعدی اروزیونها را تشکیل می دهند ودر طی 2تا 3 روز بعدی بهبود می یابند.(دوره هرپس تناسلی 7روزمی باشد).هم در مردان هم در زنان قسمت فوقانی باسن ها محل شایعی برای ایجاد هرپس تناسلی راجعه می باشد.

زنانی که هرپس تناسلی دارند 5 تا10 بار بیشتر از زنان دیگر دچار سرطان گردن رحم می شوند.تیپ  2 هرپس عمدتا” افراد بالغ را مبتلا می کند و بوسیله تماس جنسی منتقل شده و شایعترین بیماری مقاربتی محسوب می شود.

عود ضایعات شایع است و این را به بیمار باید تذکر داد.

آموزش بیمار ضروری است.هنگامی که ضایعات فعال هستند بیماران باید از کاندوم استفاده کنند و یا از تماس جنسی خودداری نمایند تا بیماری را به شریک جنسی خود منتقل نکنند.مردان و زنانی که ضایعات راجعه در ناحیه باسن دارند ممکن است هنگام فعال بودن ضایعات ویروس را از طریق پیشابراه یا گردن رحم دفع کنند و باید عفونت زا در نظر گرفته شوند.هرپس ممکن است از طریق اشخاص بدون علامت قبل از ظهور ضایعات منتقل گردد.زنان ممکن است بدون علامت باشند ولی ویروس را از طریق سرویکس دفع کنند.

  درمان باید توسط متخصص عفونی انجام شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed