توصیه میشود قبل از خواندن این متن، مطالب موجود در سربرگ اختلالات هویت جنسی برای درک و تفهیم بهتر مطالعه شود

این تشخیص برای افرادی نگهداشته  شده است که نمیتوان آنها را جزو اختلال هویت جنسی با ویژگی های گفته شده طبقه بندی کرد. انجمن روانپزشکی آمریکا سه نمونه در این خصوص ذکرکرده است.

اختلال دوجنسیتی همراه با ملال جنسیتی  Intersex Conditions accompanying gender dysphoria

شامل انواعی از سندرم است که در آنها افراد جنبه های تشریحی و فیزیولوژیک بارزی از جنس مقابل دارند مانند سندرم ترنر و سندرم آدرنوژنیتال

از آنجا که این اختلالات در بدو تولد وجود دارند درمان باید به موقع انجام شود و برخی پزشکان معتقدند که این اختلالات فوریت های طبی واقعی هستند. باید هیاتی مرکب از متخصصین روانپزشک، مجاری ادرار و کودکان معمولا بر اساس معاینات بالینی ، بررسی های اورولوژیک، اسمیرهای مخاط دهانی، آنالیز کروموزومی و ارزیابی میل والدین، جنسیتی را که کودک باید با آن بزرگ شود تعیین میکند تا دچار مشکلات هویت جنسی بدلیل رفتار والدین و جامعه با خود نشوند. عمل عموما قبل از 3 سالگی انجام میشود و انتساب جنسیت مونث به کودک ساده تر از انتساب جنسیت مذکر است چون روشهای جراحی تغییر اعضای تناسلی مذکر به مونث بسیار پیشرفته تر است.

اشتغال ذهنی مداوم با اختگی Castration یا قطع احلیل Penectomy بدون تمایل به کسب خصوصیات جنسی جنس مقابل

این افراد( مرد/زن) واضحا از جنسیت تعیین شده خود ناراحت هستند و با این خیال زندگی میکنند که اگر جنسیت دیگری داشتند زندگیشان چگونه بود. این افراد ممکن است فاقد میل جنسی باشند و کشش جنسی نسبت به مرد یا زن نداشته باشند.

رفتار مبدل پوشی موقتی و وابسته به استرس Transiet,Stress-related Cross- dressing behavior

این اختلال بین زنها شایعتر است. مبدل پوشی یعنی پوشیدن لباسهای جنس مقابل اگر موقتی و وابسته به استرس باشد یک اختلال هویت جنسی محسوب میشود و اگر وابسته به استرس نباشد انحراف جنسی محسوب میشود. مبدل پوشی در انحراف جنسی، تحریک جنسی ایجاد میکند ولی در اختلال هویت جنسی گاها سبب تحریک جنسی میشود .لی در عوض تنش و اظطراب بیمار را هم تخفیف میدهد. مبدل پوش ها بیش از یک قطعه از لباس جنس مخالف را میپوشند و ممکن است شخص کاملا لباسهای جنس مقابل را بپوشد. مبدل پوشی را معمولا ترانس وستیسم  Transvestism و افراد مبتلا به آن ترانس وستیت نامیده میشوند که برخلاف ترانس سکشوالیسم اشتغال ذهنی مداوم با خلاصی از صفات جنسی اولیه و ثانویه و کسب صفات جنس مقابل را ندارند.

سازمان بهداشت جهانی این طبقه را مبدل پوشی دونقشی Dual-role transvestim نامیده است و ملاک های تشخیصی زیر را دارد:

1- فرد لباسهای جنس مخالف را میپوشد تا به طور موقت عضویت در جنس مقابل را تجربه کند

2- هیچ انگیزه جنسی برای مبدل پوشی در کار نیست

3- فرد تمایلی برای تغییر مداوم جنسیت ندارد

درمان شامل روان درمانی، رفتار درمانی و شرطی سازی و دارو درمانی بویژه داروهای اس اس ار آی مثل فلوکستین برای کنترل مبدل پوشی که به صورت تکانشی میباشد