ازدواج درست و هارمونی دار هدف است و نه فقط ازدواج کردن.
کاریکاتور زیر گویاست. چرا قبل ازدواج و در دوران نامزدی اکثرا روابط عاطفی دگرخواهانه حاکم است و بعد از ازدواج اکثرا به رابطه غیر عاطفی یا خنثی و خودخواهانه تبدیل میشود. چرا آدمها از راه دور اکثرا خوشایندتر هستند تا از راه نزدیک.
در تجربه کاری چندین ساله من و مطالعات موردی در مطب و بیمارستان در حین مشاوره های طلاق، سه چیز بیشتر به چشم میخورد : 1- رویاپردازی در خصوص ازدواج به جای واقع نگری 2- وجود ماسک برچهره افراد قبل ازدواج و برداشته شدن آن بعد ازدواج و چهره دیگر دیدن 3- عدم بلوغ ازدواج و یکنواختی عاطفی فیزیکی زوجین و عدم گذاشتن انرژی درست برای حل تعارضات و مشکلات بویژه از سوی مردان
از نظر بنده به عنوان مشاور ازدواج و خانواده، شخصیت سالم و بلوغ ازدواج، دو آیتم بسیار مهم در هر رابطه ای هستند و متاسفانه اکثر طلاقها یا روابط فرازناشویی در ریشه و پشت پرده ناشی از این دو مورد است و نه فقط عدم هارمونی سنی و تحصیلی و اجتماعی و اقتصادی و اعتقادی و خانوادگی و فیزیکی و…هرچند که این هارمونیها برای پیش بینی آینده بهتر شرط لازم هستند ولی شرط کافی شخصیت سالم و بلوغ ازدواج می باشد.
در جامعه ایران گویا از هر دو ازدواج ، یکی به طلاق عاطفی و از هر 3 ازدواج در تهران و از هر 6 ازدواج در خراسان و کرمانشاه و از هر 9 ازدواج در سایر شهرستانها یکی به طلاق قانونی ختم میشود هرچند که این آمارها هنوز به صورت غیررسمی اعلام میشوند و باید کار تحقیقی گسترده در خصوص شیوع و علل آن برای مبارزه همه جانبه با این افت اجتماعی صورت گیرد.
لزوم مشاوره ازدواج اجباری و نیز شرکت در دوره های اجباری مهارت های زندگی و ارتباطی قبل ازدواج حتی در دوران دبیرستان و دانشگاه را به شدت به مسوولین فرهنگی جامعه توصیه میکنم تا از ازدواجهایی که احتمال طلاق در آنها زیاد است تا حد ممکن جلوگیری کرده و از بروز طلاق که میتواند باعث بسیاری از ناهنجاریها در جامعه
شود جلوگیری کنیم هرچند که گاها خود طلاق یک آیتم درمانی هم میتواند محسوب شود برای اتمام رابطه پاتولوژیک آسیب زا.