آموزش به مادران اتیسم
بهزیستی روانشناختی :
بر اساس پژوهشها بهزیستی روانشناختیِ مادران کودکان مبتلا به اوتیسم پایینتر از مادران کودکان عادی است و این مادران به علت وجود کودک مبتلا به اوتیسم سطح پایینتری از بهزیستی روانشناختی را تجربه میکنند.
بهزیستی روانشناختی هم مولفه های عاطفی و هم مولفه های شناختی دارد.
افراد با احساس بهزیستی زیاد، به طور عمدهای هیجانات مثبت را تجربه میکنند و از حوداث و وقایع پیرامون خود ارزیابی مثبتی دارند؛ در حالی که افراد با بهزیستی کم، حوداث و موقعیتهای زندگیشان را نامطلوب و ناخوشایند ارزیابی میکنند و بیشتر هیجانات منفی را تجربه میکنند
بهزیستی روانشناختی مستلزم درک چالشهای وجودی زندگی است. این رویکرد رشد و تحول فرد را در برابر چالشهای وجودی زندگی بررسی میکند وبه شدت بر توسعه انسانی تأکید دارد.
برای مثال، دنبال کردن اهداف معنادار، تحول و پیشرفت را در پی دارد. بر اساس نتایج یک پژوهش، کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ضربههای مخربی را بر سازگاری و بهزیستی روانشناختی خانوادهها وارد میسازد. به نحوی که خانوادههای کودکان اوتیسم مشکلات سازشی بیشتری نسبت به والدین کودکان عادی دارند. بهزیستی روانشناختی را باید خوشبختی دانست که از طریق رویارویی با چالشهای زندگی، مشکلات و نیازها به دست می آید، نه آن خوشی که از طریق تفریح و نداشتن هرگونه کشمکش و تعارض و نه با داشتن زندگی یکنواخت و بدون تغییر و پستی بلندی به دست آمده است .
سیما زمانی ارشد روانشناسی تربیتی