عوامل مختلفی در ایجاد رضایت در همسر ما می تواند نقش داشته باشد. یکی از مهم ترین این عوامل، احساس و تصوری است که مرد خانه در مورد جایگاه خود در خانه دارد .در ایجاد این تصور، مهم ترین نقش با همسر است با توجه به نکاتی می توان با دادن جایگاهی در خور و مناسب احساس رضایت همسر را افزایش و شادی و امید را به خانواده تزریق کرد.
– تفاوت در برخی باورها و عقاید بین شما و همسرتان اتفاق عجیبی نیست. نوع برخورد با این تفاوت هاست که اهمیت زیادی دارد. سعی کنید اگر خیلی احساس تضاد با هم می کنید ، باز به عقاید هم احترام بگذارید. حداقل احترام گذاشتن، توهین و مسخره نکردن است. البته لازم نیست خیلی هم سخت بگیرید و تصور کنید باید مطابق نظر هم فکر کنید ، همین حداقل را هم رعایت کنید ، در بسیاری از مواقع کارگشاست و عالی است.
– گاهی اوقات احترام گذاشتن شامل رعایت نکات ساده تری نیز می شود. یکی از ساده ترین آنها صدا زدن همسر به شکلی محترمانه است. یادتان باشد خیلی از اوقات رفتارهای بی ادبانه تند از رفتارهای ساده تری شروع می شود. وقتی به خودمان اجازه می دهیم همسرمان را به شکلی غیرمودبانه صدا بزنیم. عجیب نخواهد بود اگر بعد از مدتی از عبارات بدتر استفاده کنیم!
– تصمیم گیری های خانه را به صورت مشورتی پیش ببرید و نه به صورت تحکم کردن حتی بعضی مواقع اموری را که معمولاً خودتان به تنهایی در مورد آنها تصمیم می گیرید با همسرتان مطرح کنید و طبق نظر او رفتار کنید. وقتی شما این کار را بکنید او هم همین کار را خواهد کرد
– اگر شاغل هستید ، اگر درس می خوانید ، اگر در بخش های دیگر زندگی تان با مشکلی رو به رو می شوید ، بد نیست بعضی مواقع با همسرتان مشکلاتتان را در میان بگذارید. شاید بگویید این کار را انجام می دهید. اما این مهم است که چطور مشکلات را مطرح می کنید با او در مورد مشکلات صحبت کنید. انگار که از او کمک می خواهید . بگذارید پیشنهاد دهد و از پیشنهادهای او استقبال کنید.
– گاهی دیده می شود که وظیفه مرد خانه، در آوردن پول است و بس. البته در ایجاد چنین وضعیتی معمولا خود فرد نیز تا حدی مقصر است اما شما سعی کنید تا حد امکان از به وجود آمدن چنین وضعیتی جلوگیری کنید یا حداقل آن را کمرنگ کنید.در برخی مواقع بد نیست خواسته های او را در نظر بگیرید، مطابق نظرات او عمل کنید و تصمیم گرفتن در اموری را به بعد از مشورت با او موکول کنید.
– یکی دیگر از نکات مهم در زمان بیان درخواست، عدم استفاده از طعنه، نیش و کنایه است. هر چند ممکن است احساس کنیم این روش ها باعث می شوند که همسرمان زودتر بهخواسته ما توجه نشان دهد اما مطمئن باشید در طولانی مدت عوارض آن بر رابطه ما بیشتر از این فواید زودگذر آن است.
– اگر در موقعیتی قرار می گیرید که فردی جلوی شما و همسرتان از او انتقاد یا توهین می کند، سعی کنید از او در این موقعیت ها دفاع پخته و منطقی کنید. زمانی که همسرتان احساس کند شما پشتیبان او هستید، با دلگرمی بیشتری به خانه خواهد آمد.
– بزرگ نکردن خطاهای همسرتان از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشته باشیم. اگر همسرتان مرتکب خطایی شده که چندان هم وحشتناک نیست زمانی که خودش نیز پشیمان شده و سعی در جبران آن دارد، در عوض منت گذاشتن، او را سریع ببخشید. یادتان باشد طول دادن فرآیند بخشیدن و منت گذاشتن و خلاصه ناز کردن شما، در بسیاری از مواقع می تواند تنها باعث آسیب رساندن به عزت نفس او و احساس کوچک شدن او شود.
– وقتی ما همسرمان را دوست داشته باشیم درست هم این است که به او اشتباهاتش را به شکلی زیبا متذکر شویم اما هیچ وقت این کار را جلوی دیگران انجام ندهید. بیان ایرادات جلوی دیگران در بیشتر موارد جز تحقیر معنای دیگری برای همسر ما ندارد. کاری که البته تأثیر مثبت چندانی نیز به دنبال نخواهد داشت.
– شما حدوداً می دانید که توانایی های همسرتان به چه صورت است. توانایی مالی او چقدر است چقدر می تواند در کارهای خانه مشارکت داشته باشد یا اصلاً چقدر می تواند در خود تغییر ایجاد نماید سعی کنید مطابق با این شناختی که دارید، از او درخواست و مطالبه داشته باشید. داشتن درخواست های زیادی در بسیاری از مواقع می تواند احساس شکست در همسر خوب بودن را در همسرتان ایجاد کند، رابطه با شما را ناراحت کننده سازد و احساس امنیت در رابطه را کاهش دهد. همچنین مردها هم باید متناسب با توانایی های عاطفی،زمانی، عقلی و مالی همسر خود، از او انتظار داشته باشند.
– گاهی به شریک زندگی خود یک هدیه کوچک بدهید. گاهی او را در آغوش گرفته و بگویید دوستش دارید. اگر زمان تولد همدیگر یا سالگرد ازدواج و غیره فراموش شد ( مخصوصا آقایون این تاریخ های مهم برای زنان را فراموش میکنند البته عمدی در کار نیست بلکه برای آقایان مسایل دیگر زندگی مهمتر است و توجه نمیکنند که همسر آنها ممکن است این رفتار را به پای بی علاقگی همسر حساب کند نه بی توجهی او) اوقات زندگی را برهم تلخ نکنید. شاید فقط فراموش شده و باید یاد آوری گردد و فورا مسایل را اخلاقی عاطفی نکنید. راستی! آخرین باری که به هم هدیه داده اید یا بهم دوستت دارم گفته اید زمانش را به یاد می اورید!!
– به خانواده هم احترام بگذارید و به هیچ وجه زن و شوهر نباید حتی علی رغم تکدر خاطر از خانواده مرد یا زن، مسایل را پیچیده کرده و القاب زشت بکار ببرد. بلکه با احترام و آرامش مراتب اعتراض خود را به شریک زندگی ابراز و از او کمک بخواهد. در مراحل اولیه، زن یا شوهر ممکن است از خانواده خود دفاع( به حق یا ناحق) کند ولی به تدریج اگر ادب و احترام توام با مشورت را در شریک زندگی ببیند ، برای رفع مشکل بیکار نخواهد نشست.
و خیلی مسایل دیگر ………..
–